@WebsterGTarpley

Archives

ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ: ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΤΗΣ CIA ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

« Greek Index

Webster G. Tarpley, Ph.D.
TARPLEY.net
3 Απριλίου του 2011

Μετά από δύο εβδομάδες ιμπεριαλιστικής επίθεσης, το τοπίο στη Λιβύη συνθέτουν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, εμφύλιος πόλεμος, αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, πύραυλοι Κρουζ, μη επανδρωμένα Predator και πολεμικά C-130 – όλα χάρη στους υποστηριζόμενους από τη CIA αντάρτες Αλ Κάιντα της Κυρηναϊκής. Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί καταδρομείς έχουν αναλάβει την ηγεσία των ανταρτών, και τους εξοπλίζουν με σύγχρονα όπλα σε κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων που καθορίζεται από το ψήφισμα 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Αλ Κάιντα κλέβει επίσης από μόνη της βαρύ οπλισμό, όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος του Τσαντ. Η αυτάρεσκη αισιόδοξη ρητορική της Αγγλο-Αμερικανικής παρδαλής επανάστασης έχει διαλυθεί, εκθέτοντας την ειδεχθή πραγματικότητα μιας βάναυσης, κυνικής, ιμπεριαλιστικής προσπάθειας να καταστραφεί το ίδιο το σύγχρονο έθνος-κράτος.

Η Αντάρτικη Τριανδρία του Τρόμου Κυβερνά την Ντάρνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 26ης Μαρτίου της εφημερίδας Daily Telegraph του Λονδίνου, η Ντάρνα (επίσης μεταφραζόμενη και ως Ντέρνα), μία πόλη-κλειδί της κύριας περιοχής των ανταρτών μεταξύ Βεγγάζης και Τομπρούκ, διοικείται από τον αλ-Χασίντι, έναν μαριονετίστα τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, που εκπαιδεύτηκε και ήρθε σε επαφή με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Κόστ του Αφγανιστάν. Ο Χασίντι μπορεί να υπερηφανεύεται ότι απέστειλε 25 μαχητές για την καταπολέμηση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν∙ αναρωτιέται κανείς πόσους κατάφεραν να σκοτώσουν. Ο Χασίντι ήταν αιχμάλωτος πολέμου των ΗΠΑ αφού συνελήφθη από δυνάμεις του Πακιστάν, αλλά, όπως αναφέρει στην εφημερίδα Wall Street Journal στις 2 Απριλίου, μισεί πλέον τις ΗΠΑ «λιγότερο από 50%», υπαινισσόμενος ότι οι Αμερικανοί μπορούν να εξιλεωθούν κατευνάζοντας την Αλ Κάιντα με όπλα, χρήματα, πολιτική εξουσία και διπλωματική υποστήριξη. Στο πλευρό του στην ηγεσία της πόλης είναι ο Σουφιάν μπιν Κούμου, οδηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, επίσης τρομοκράτης πρώην έγκλειστος στο Γκουαντάναμο για έξι χρόνια. Ανάμεσα στους πατέρες της πόλης Ντάρνα είναι και ο Αλ-Μπαρανί, αφοσιωμένο μέλος της Λιβυκής Μαχόμενης Ισλαμικής Ομάδας, η οποία συγχωνεύθηκε με την Αλ Κάιντα το 2007.

Αυτός ο συρφετός φανατισμένων, ψυχωτικών και εγκληματιών χρίζεται μέσα από τα καθοδηγούμενα από τη CIA μέσα μαζικής ενημέρωσης ως η κατάλληλη άρχουσα τάξη της μέλλουσας δημοκρατικής διακυβέρνησης της Λιβύης. Στην πραγματικότητα, το συμβούλιο ανταρτών της Βεγγάζης, εμπλουτισμένο σε μεγάλο βαθμό με τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει τη χώρα στον κατήφορο προς το χάος των φυλετικών συγκρούσεων, των πολέμαρχων και των συνδικάτων του εγκλήματος, κάτι που θα σήμανε το τέλος του ίδιου του πολιτισμού στην περιοχή. Ακριβώς αυτό φαίνεται να είναι ο στόχος της πολιτικής των ΗΠΑ, και όχι μόνο στη Λιβύη.

Ντάρνα, Βορειοανατολική Λιβύη: η Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Στρατολόγησης Τρομοκρατών

Και αυτά τα πρόσωπα δεν αποτελούν εξαιρέσεις. Το Δεκέμβριο του 2007 μία μελέτη από την αμερικανική στρατιωτική ακαδημία στο West Point έδειξε ότι από τη Λιβύη (με πληθυσμό 7.000.000), προερχόταν το 20% του συνόλου των μαχητών της Αλ Κάιντα που διέρχονταν στο Ιράκ από τα σύνορα με τη Συρία εκείνη την περίοδο. Η ίδια η πόλη Ντάρνα (πληθυσμός περίπου 60.000) ήταν το μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης τρομοκρατών στον κόσμο, αν εξαιρέσουμε τη Ριγιάντ της Σαουδικής Αραβίας (με πληθυσμό 4,5 εκατομμύρια). Η πρωτεύουσα των ανταρτών Βεγγάζη ήταν επίσης στην πρώτη τετράδα. Η Λιβύη έστειλε στο Ιράκ δύο φορές περισσότερους κατά κεφαλήν τρομοκράτες απ’ ότι η Σαουδική Αραβία, και το 85% των Λίβυων που δήλωσαν μια ειδικότητα επέλεξαν αυτή του βομβιστή αυτοκτονίας.

Ο Economist του Λονδίνου, το BBC Newsnight, και ένας αυξανόμενος αριθμός υποστηρικτικών προς τον Ομπάμα πολεμόχαρων ψευδο-ακαδημαϊκών προσπαθούν να αποκρύψουν αυτές τις απλές αλήθειες. Αυτοί είναι πλέον ώριμοι, πλουραλιστικοί, δημοκρατικοί τρομοκράτες, όπως λένε. Η επιχείρηση της CIA των ελεγχόμενων διαρροών και της παραπληροφόρησης γνωστή και ως Wikileaks εξέδωσε πρόθυμα μερικές παραποιημένες διπλωματικές συνομιλίες για να αποδείξει ότι στην πραγματικότητα ήταν η υποστήριξη των ΗΠΑ στον Καντάφι που οδήγησε αυτούς τους φανατισμένους στην απελπισία και την τρομοκρατία – κάτι που επίσης αποτελεί μέρος της εκδοχής που υποστηρίζει η CIA. Την 1η Απριλίου, οι ίδιοι οι αντάρτες της Βεγγάζης εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία των μέσων ενημέρωσης στις προσευχές της Παρασκευής για να σηκώσουν επιγραφές που διέψευδαν ότι η εξέγερση οργανώνεται από την Αλ Κάιντα. Αν είναι έτσι, ας εκδιώξουν την τρομοκρατική τριανδρία της Ντάρνα, και ας αποκαλύψουν τα ονόματα των δεκάδων ή περισσότερων ανώνυμων μελών του Συμβουλίου των ανταρτών για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι ανήκουν στην Αλ Κάιντα.

Η Χίλαρι Κλίντον παραδέχεται ότι δεν έχει “100% καθαρή εικόνα” για τους αντάρτες, και ο ναύαρχος Σταυρίδης των ΗΠΑ, διοικητής του ΝΑΤΟ, δήλωσε στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ότι βλέπει μόνο «τρεμοπαίγματα» της Αλ Κάιντα. Στην πραγματικότητα, ο κεντρικός ρόλος της Αλ Κάιντα δεν είναι τρεμόπαιγμα, είναι τόσο φωτεινός όσο ο μεσημεριανός ήλιος πάνω από τη Μεσόγειο.

Οι Τέσσερις Πληγές της Λιβύης

Η λιβυκή εξέγερση έχει τέσσερις συνιστώσες. Η πρώτη προέρχεται από τους Βρετανούς και αποτελείται από τις μοναρχοφασιστικές και ρατσιστικές φυλές Χαράμπι και Ομπεϊντάτ του άξονα Βεγγάζη-Ντάρνα-Τομπρούκ, των οποίων η παραδοσιακή κουλτούρα είναι αυτή του σκοταδιστικού Τάγματος Σενούσι. Κατά τη διάρκεια της αντίστασης στην ιταλική αποικιοκρατία, οι εν λόγω φυλές συμμάχησαν με τους Βρετανούς και ανταμείφθηκαν βλέποντας τον επικεφαλής του Τάγματος Σενούσι να τοποθετείται στο θρόνο στο πρόσωπο του Βασιλιά Ίντρις του Α’, που ανατράπηκε από τον Καντάφι το 1968. Έχοντας χάσει το ρόλο τους ως μοναρχική άρχουσα τάξη, οι εν λόγω φυλές μισούν τις μαύρες ή σκουρόχρωμες υπέρ του Καντάφι φυλές Φεζάν της νοτιοδυτικής Λιβύης, και αυτό έχει οδηγήσει σε επιθέσεις και σφαγές κατά πολλών μαύρων Αφρικανών από το Τσαντ, το Μαλί και το Σουδάν που εργάζονται στη Λιβύη, γεγονότα που τα Δυτικά ΜΜΕ αγνόησαν. Η Ενάν Ομπέιντι, η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από δυνάμεις του Καντάφι, είναι της φυλής Ομπειντάτ από τη Βεγγάζη, και αυτό θέτει τους ισχυρισμούς της υπό αμφισβήτηση. Για τα μέσα ενημέρωσης, αυτή είναι μια νέα έκδοση της απάτης του 1990 με τα μωρά στις θερμοκοιτίδες στο Κουβέιτ, κομμένη και ραμμένη για να ενισχύσει την πολεμική υστερία εναντίον του Καντάφι.

Δύο συνιστώσες προέρχονται από τη CIA. Αυτές είναι η ίδια η Αλ Κάιντα, που ιδρύθηκε ως η Αραβική Λεγεώνα της CIA ενάντια στην ΕΣΣΔ από τον τότε αναπληρωτή διευθυντή της CIA Ρόμπερτ Γκέιτς – σημερινό υπουργό Άμυνας – στο Αφγανιστάν το 1981-82. Ένα άλλο στοιχείο της CIA είναι το Λιβυκό Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, με έδρα αρχικά στο Σουδάν και στη συνέχεια στη Βόρεια Βιρτζίνια, το οποίο φαίνεται να στέλνει το όργανο της CIA Καλίφα Χίφτερ να ηγηθεί του αντάρτικου στρατού, πιθανόν και να καλύψει την παρουσία τύπων της Αλ Κάιντα.

Μία τέταρτη συνιστώσα είναι προσφορά των Γάλλων, που οργάνωσαν την αποστασία του κορυφαίου συνεργάτη του Καντάφι Νούρι Μεσμάρι το περασμένο φθινόπωρο, όπως αναφέρει το Maghreb Confidential. Μια κλίκα στρατηγών γύρω από τον Μεσμάρι υπέθαλψε τις στρατιωτικές ανταρσίες κατά του Καντάφι στη βορειοανατολική Λιβύη.

Και η Λιβύη δεν είναι η μόνη. Στην Υεμένη, μέλη της Αλ Κάιντα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια πραξικοπήματος αλά CIA που προωθούν οι ΗΠΑ εναντίον του Προέδρου Σάλεχ, προκειμένου διασπάσουν την Υεμένη σε δύο ή περισσότερα κρατίδια. Εδώ ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι ο Αλ-Σίχρι, ένας Σαουδάραβας που απελευθερώθηκε μαζί με άλλους κρατουμένους του Γκουαντάναμο και εστάλη στην Υεμένη από την κυβέρνηση Μπους, μία φερόμενη ως ανθρωπιστική χειρονομία, αλλά στην πραγματικότητα για να αναλάβει ηγετικό ρόλο για την επόμενη αποσταθεροποίηση. Επίσης, στην Υεμένη βρίσκεται και ο αμερικανο-γεννημένος Άνουαρ Αουλάκι, γνωστός στην πιάτσα και ως Αουλάκι της CIA το τσιράκι, ένας προφανής διπλός πράκτορας των ΗΠΑ που έχει χρησιμοποιηθεί για να δώσει τη σφραγίδα έγκρισης της Αλ Κάιντα για δεκάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των έξι του Φορτ Ντιξ, του ταγματάρχη Χασάν του Φορτ Χουντ, και του Νιγηριανού Μουτάλαμπ, του λεγόμενου βομβιστή του εσωρούχου των Χριστουγέννων του 2009.

Στη Συρία, ο στόχος της CIA είναι να στερήσει το Ιράν από ένα σύμμαχο, να απομονώσει τη Χεζμπολάχ, για να εκδιώξει τη Ρωσία από το ναύσταθμο του Ταρτούς, και να χτίσει τη δύναμη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία είναι η κύρια δύναμη προώθησης της εξέγερσης έως τώρα.

ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν ορθώς προειδοποίησε ενάντια στην πολιτική του ΝΑΤΟ να εξοπλίζει αντάρτες της Λιβύης, επειδή αυτό θα “συμβάλει στην τρομοκρατία.” Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ καταδίκασε, επίσης, κάθε νατοϊκό εξοπλισμό των ανταρτών. Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Πάπας Βενέδικτος XVI με κάλεσμά του για κατάπαυση του πυρός. Ρωσία, Τουρκία, Κίνα, και άλλες κυβερνήσεις οφείλουν τώρα να ζητήσουν επισήμως εξηγήσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με το γιατί οι ΗΠΑ παρέχουν σύγχρονα όπλα και εκπαίδευση στους πιο επικίνδυνους διεθνείς τρομοκράτες, ενώ επίσης προτίθενται να τους παραχωρήσουν μεγάλο τμήμα των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της λιβυκής κυβέρνησης, καθώς και ένα μερίδιο στα προσεχή έσοδα από το πετρέλαιο. Αυτό είναι αρκετό για να κάνει τη Μεσόγειο, τον αραβικό κόσμο και τη Νότια Ευρώπη να ξεχειλίσουν με πρόσφυγες, πειρατεία, χάος, και πόλεμο.

Επί κυβέρνησης Μπους και Τσέινι, η υποτιθέμενη παρουσία της Αλ Κάιντα είχε χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για βομβαρδισμούς και εισβολές. Επί Ομπάμα, ένας διαμοιρασμένος και κουρασμένος Αγγλο-αμερικανικός ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί την Αλ Κάιντα ως άτακτο στρατό πεζικού στην προσπάθειά του να εξουθενώσει και να ακρωτηριάσει τα έθνη-κράτη του κόσμου, προκαλώντας την αποσύνθεσή τους σε ένα χάος φυλετικής, θρησκευτικής, εγκληματικής, και πολεμικής διαμάχης . Στην τρέχουσα φάση, η Αλ Κάιντα έχει ανακτήσει την αρχική της ιδιότητα ως ομάδα ανταρτών της CIA. Ως αποτέλεσμα, σε τεράστιες περιοχές του πλανήτη απειλείται ο ίδιος ο πολιτισμός. Αν δεν πείθεστε, απλά ρίξτε μια ματιά στο δημοτικό συμβούλιο της Ντάρνα, στη Λιβύη.

Be Sociable, Share!